Akční nabídky emailem

Zasílání novinek

Vložením e-mailu souhlasíte se zasíláním novinek.

Víza

Víza zprostředkováváme pouze pro české občany na ambasádách v Praze a Vídni nebo elektronicky. Informace níže jsou orientační, každé konzulární oddělení přistupuje k návštěvníkům své země individuálně a bohužel nemůžeme zaručit kladné a včasné vyřízení žádosti. Napište nám o aktuální podmínky vstupu do vaší cílové či přestupní destinace.

 

Čína

Typ víza: turistické, business. Multiple a urgent víza nepodáváme.
Potřebné dokumenty:

  • cestovní pas platný ještě 6 měsíců po návratu ze země (se 2 volnými stránkami vedle sebe) + kopie pasu
  • aktuální vyplněný formulář 
  • 1 aktuální fotografie pasového formátu na světlém pozadí
  • vystavená zpáteční letenka (nestačí itinerář)
  • kopie pojištění na cestu
  • detailní itinerář cesty po Číně v anglickém jazyce (podle časového sledu, míst, informace o zajištění ubytování)
  • rezervace ubytování  
  • v případě 2 vstupů je vždy nutné dodat rezervaci letenky, ubytování i pozvání na všechny vstupy 
  • u business víza (1 vstup) - pas, formulář, foto,  zvací dopis od čínské firmy (na hlavičkovém papíře, v čínštině  a v angličtině, kompletní údaje o cestujícím - jméno, příjmení, datum narození, číslo pasu, datum a účel cesty, čitelné razítko a podpis osoby oprávněné osoby ve firmě), rezervace letu (nemusí být letenka), vysílací dopis z české firmy (originál dokumentu na hlavičkovém papíře v češtině, musí obsahovat kompletní údaje o cestujícím - jméno, příjmení, datum narození, číslo pasu, datum a účel cesty, razítko a podpis oprávněné osoby). Kromě výše uvedených dokumentů má konzulární pracovník právo požadovat i další náležitosti.

Platnost: 90 dní od vystavení víza dle délky pobytu (rezervace letenky) a rozhodnutí konzulta. To znamená, že je možné vízum začít vyřizovat nejdříve 3 měsíce před odletem.
Doba vyřízení: cca 2 týdny (minimálně však 7 dní)
Poplatky za vyřízení: 2 750 Kč/vstup, 2 610 Kč/2 vstupy na 6 měsíců

 

Indie

Typ víza: turistické, business na vyžádání
Potřebné dokumenty:

  • vyplněný on-line formulář, naskenovaná fotografie přímo do žádosti (vytiskněte prosím jednu kopii a podepište, následně odevzdejte s níže uvedenými doklady)
  • 1x aktuální fotografie ve formátu 50mm x 50mm, nesmí být přilepená ani přišitá k žádosti a musí mít bílé pozadí.
  • cestovní pas ČR platný min. 12 měsíců ode dne vstupu do Indie
  • kopie rezervace letenky
  • výpis z bankovního účtu
  • cestovní pojištění
  • u business víza navíc vysílací dopis a zvací dopis 

Platnost: max. 3 měsíce dle letenky, délky pobytu a konzula.
Doba vyřízení: 10 pracovních dnů, k vyřízení zasílat min. 3 týdny před odletem.
Poplatek za vyřízení:
Turistické - 3 605 Kč Business do 1 roku - 6 870 Kč
Upozornění: Pokud přijíždíte do Indie na turistické vízum, smíte pobývat v zemi po dobu stanovenou vízem. Jakmile však Indii opustíte, můžete se na její území vrátit až po uplynutí dvouměsíční lhůty. Z toho vyplývá, že pokud byste si chtěli koupit dva zájezdy do Indie po sobě, nesmí být interval mezi nimi kratší než dva měsíce. Toto neplatí pouze u kombinovaných zájezdů do Indie a okolních zemí, kdy se vyžaduje několikarázové vízum do Indie.

 

Kanada

Systém elektronického povolování cest "electronic travel authorization - eTA" je podobný jako ESTA.
Typ víza: turistické
Potřebné dokumenty: cestovní pas ČR se strojově čitelnou zónou (s platností po celou dobu pobytu v Kanadě)
Platnost: 5 let nebo do platnosti pasu
Poplatek za vyřízení: 550 Kč

 

Kuba

Typ víza: turistické
Potřebné dokumenty: cestovní pas ČR, platný minimálně 6 měsíců po návratu ze země
Platnost: cca 1 měsíc + dle délky pobytu a rozhodnutí konzula
Doba vyřízení: cca 1 týden
Poplatek za vyřízení: 1 970 Kč

 

Rusko

Typ víza: turistické
Potřebné dokumenty:

  • cestovní pas ČR, platný minimálně 6 měsíců po návratu ze země + kopie pasu
  • 1x elektronicky vyplněný formulář, je nutné jej vyplnit v anglickém, případně ruském jazyce (při tisku formuláře je třeba dodržet tento postup: soubor - tisk - velikost stránek, zde zaškrtněte možnost skučná velikost - tisk). Formulář musí mít spodní okraj 0,5 cm, jinak nebude žádost přijata. Vzor vám rádi pošleme na vyžádání. Ruská víza vyřizujeme jen v Praze, do formuláře tedy vyplňujte podání – VFS.
  • 1x barevná aktuální fotografie pasového formátu 
  • v pase musí být volná dvojstrana
  • rezervace zpáteční letenky
  • cestovní zdravotní pojištění do zahraničí
  • voucher od akreditovaného hotelu
  • potvrzení o přijetí klienta (pozvání) od akreditovaného hotelu

Platnost: max. 1 měsíc
Doba vyřízení: min. 14 dní
Poplatek za vyřízení: 2 950 Kč/vstup, urgent (do 3-5 pracovních dnů) 4 360 Kč/vstup
Součástí voucheru: 
referenční číslo, národnost, příjmení, jméno, účel cesty, délka pobytu, místo (popř. itinerář cesty), razítko, datum, čitelný podpis osoby, která vystavuje voucher, funkce, vlastnoruční podpis. Nutnou součástí je písemné vyjádření, že klient za služby již zaplatil.
Součást potvrzení o přijetí klienta: 
Referenční číslo, délka pobytu, národnost, příjmení, jméno, datum narození, titul, číslo pasu, účel návštěvy, adresa partnerské CK, která vydává toto potvrzení, registrační číslo, razítko, datum, čitelný podpis osoby, která vystavuje voucher, funkce, vlastnoruční podpis.
Pracovní vízum:
Místo voucheru zvací dopis od firmy v ruském jazyce, musí obsahovat: hlavičkový papír firmy, INN číslo, čitelný podpis a razítko, termín cesty, jméno a příjemní cestujícího, datum narození a číslo pasu. Měl by to být originál.
Místa s omezeným pohybem turistů, kde mohou nastat problémy s registrací kvůli speciální vojenské nebo strategické důležitosti těchto měst: Novomoskovsk, Mirnyj, Novosibirsk, Adler, Kazan, Samara, Vladivostok, Habarovsk, Irkutsk, Barnaul, Petropavlovsk – Kamčatsky, Petrozavodsk, Sahalin, Stavropol, Perm, Rostov, Nerjungri.

 

USA

ESTA povolení je platné 2 roky nebo po dobu platnosti pasu. Změníte-li jméno nebo občanství či pokud se změní vaše odpověď na některou z otázek v žádosti, pozbývá platnosti.
Potřebné dokumenty (platí i pro dítě do 2 let):

  • biometrický pas (e-pas) 
  • povolená žádost Elektronického systému cestovní registrace (ESTA) 
  • zpáteční letenka 

Na této stránce vyplňte žádost ESTA v anglickém jazyce bez diakritiky. Systém poté zašle jednu z následujících odpovědí: 
a) authorization approved - povolení k cestě uděleno. Vytiskněte a předložte na letišti.
b) authorization pending - povolení nebylo zatím uděleno 
c) travel not authorized - musíte zažádat o nepřistěhovalecká víza na velvyslanectví USA v Praze 
Poplatek za vyřízení: 800 Kč
Při tranzitu přes USA (cílová destinace je jiná než USA) máte dvě varianty:

  • biometrický pas + registrace ESTA
  • klasický pas bez biometrických údajů + vízum (vyřizujete si samostatně na ambasádě v Praze)

 

Vietnam

Typ víza: turistické, business na vyžádání
Potřebné dokumenty:

  • cestovní pas ČR platný minimálně 6 měsíců po návratu ze země
  • 1x vyplněný formulář
  • 1x sken aktuální fotografie pasového formátu 
  • rezervace zpáteční letenky

Platnost: 30 dní
Doba vyřízení: cca 1 týden
Poplatek za vyřízení: 980 Kč

 

 

Podívejte se i na další cestovní služby: